Overrasket over din regning?

​Det sker nogle gange, at dit forbrug af naturgas er højere eller lavere end forventet. Det afspejler sig på din årsafregning ved, at du enten skal have penge tilbage eller måske skal betale ekstra. Og det er selvfølgelig ærgerligt, for dit forventede forbrug skulle jo gerne passe med dit faktiske forbrug.
 
Der kan være flere grunde til, at dit forventede forbrug har været forkert.

 

 

​Har du glemt at aflæse din måler?​Har du glemt at aflæse din måler?

Den årlige måleraflæsning er vores eneste mulighed for at sikre, at det forbrug, du er blevet afregnet for, passer med det, du har brugt. Aflæser du ikke din måler, vil vi beregne dit forbrug ud fra et skøn, og det kan i nogle tilfælde betyde, at du får helt forkerte acontoregninger det kommende år.

Hvad skal du gøre?

  • Afgiv altid din måleraflæsning, når du modtager brev.
  • Har du glemt at sende en aflæsning, skal du hurtigst muligt aflæse din måler og ringe til os på 72 10 20 30, så vi kan tilpasse din årsafregning og kommende acontoregninger.
1.000000000000000
Er du flyttet?Er du flyttet?

​Når du flytter ind i en ny bolig, overtager du et forventet naturgasforbrug baseret på den tidligere ejers forbrug. Det betyder, at der både kan have været flere eller færre i husstanden, ligesom de kan have haft helt andre forbrugsvaner end dig.

Du kan selv udregne, hvad gennemsnitsforbruget i en bolig af din størrelse bør være.

Er dit forventede forbrug sat helt anderledes, bør du kontakte os på 72 10 20 30 – så tager vi en snak om dit forventede forbrug er rigtigt.

2.000000000000000
​Er I blevet flere eller færre personer i husstanden?​Er I blevet flere eller færre personer i husstanden?

Flytter børnene hjemmefra, flytter nogen ind eller oplever du f.eks. en skilsmisse eller lignende, så der bliver flere eller færre personer i din husstand, ændrer dit forbrug sig normalt også. Dit næste års forventede forbrug er baseret på dette års forbrug. Har I derfor brug mere eller mindre naturgas dette år, vil næste år automatisk være tilpasset dette forbrug.

Hvad skal du gøre?

  • Er dine ændringer permanente vil dit forbrug det kommende år være tilpasset seneste års forbrug, og du bør derfor ikke behøve gøre yderligere. 
  • Er dine ændringer midlertidige, skal du være opmærksom på, at du eventuelt vil modtage en efterregning eller få penge tilbage i forbindelse med din årsafregning.
3.000000000000000
​Har du lavet energibesparende ændringer i dit hjem?​Har du lavet energibesparende ændringer i dit hjem?

Har du fået efterisoleret, skiftet til lavenergivinduer eller foretaget andre ændringer, der kan påvirke dit naturgasforbrug, bør du kontakte os på 72 10 20 30. Så kan vi sammen afgøre, om det dit forventede forbrug af naturgas skal justeres.

4.000000000000000
​Har du fået nyt naturgasfyr?​Har du fået nyt naturgasfyr?

Der er stor sandsynlighed for, at du bruger mindre naturgas end tidligere, hvis du har skiftet til et nyere naturgasfyr, fordi nye fyr ofte er mere effektive. Ring til os på 72 10 20 30 – så kan vi sammen afgøre, om det dit forventede forbrug af naturgas skal justeres.

5.000000000000000
​Har du installeret brændeovn, pillefyr eller en anden opvarmningskilde?​Har du installeret brændeovn, pillefyr eller en anden opvarmningskilde?

Har du fået installeret en ny opvarmningskilde, er der stor sandsynlighed for, at dit naturgasforbrug vil falde. Så er det en god idé at ringe til os på 72 10 20 30, så vi kan justere dit forventede forbrug af naturgas.

6.000000000000000
​Virker dit naturgasfyr, som det skal?​Virker dit naturgasfyr, som det skal?

Hvis du har brugt mere naturgas end forventet, kan det være, at dit naturgasfyr er defekt. Det er altid en god idé at få tjekket sit fyr med jævne mellemrum – så minimerer du risikoen for nedbrud og overforbrug af naturgas. Tegn en serviceaftale hos os. Så forlænger du levetiden for dit naturgasfyr og sikrer, at det virker, som det skal.

7.000000000000000
​Har du bygget om?​Har du bygget om?

Har du bygget om eller fået lavet en ny tilbygning, kan der være flere grunde til, at du har brugt mere naturgas end forventet:

  • Du har fået en større og bolig og dermed flere rum, der skal varmes op. Det vil i de fleste tilfælde også betyde et øget naturgasforbrug.
  • Har du husket at holde alle yderdøre og vinduer lukket, mens I har bygget om? Hvis noget har stået åben, kan du have lukket varmen ud og dermed brugt mere naturgas end forventet.
8.000000000000000

 

 

Se dit energitalhttps://dongenergy.dk/privat/energitips-og-tilskud/tjek-dit-energiforbrug/test-dine-energivaner

​Tjek dine vaner, og find ud af, hvordan du kan få en lavere energiregning.

​Se, hvor meget du kan spare

http://authoring.dongenergy.com

 

 

Book en energirådgiverhttps://dongenergy.dk/privat/energitips-og-tilskud/spørg-energirådgiverne/book-et-telefonmøde

​Tag en snak med en energirådgiver, og få gode råd til, hvor du kan spare.

​Spørg energirådgiverne

http://authoring.dongenergy.com

​Du kan se dit forbrug i selvbetjeningen

Vil du gerne se dit eget energiforbrug, kan du finde det i vores selvbetjening.

 

Log på selvbetjening

Hjalp denne side dig?Kommentar til siden. Har du spørgsmål til vores Kundeservice - klik her

Send