Det intelligente hjem

Drømmer du om intelligent energistyring, der automatisk sænker varmen, når du ikke er hjemme, og opvarmer boligen, til du kommer hjem igen? Eller om en intelligent lysinstallation, hvor lyset automatisk slukkes, når du forlader et rum?


Det intelligente hjem har været længe undervejs og er nu ved at vinde indpas i de danske hjem. Det betyder, at du nu kan overvåge og styre forskellige forhold i dit hjem som indeklima, elektroniske apparater og lys – alt sammen fra din computer, tablet og smartphone.

​Få 15 % i rabat

 

Som DONG Energy kunde får du 15 % rabat på mange af de produkter, du finder her under 'Det intelligente hjem'. Vi har nemlig lavet en særlig aftale med virksomhederne, der udstiller deres produkter her, og den rabat går ikke til os - kun til vores kunder.

 

Vi vil nemlig så gerne have, at så mange som muligt får en lavere energiregning.

 

Intelligent energistyring

 

Nye smarte termostater giver dig mulighed for at kontrollere og styre temperaturen, så den automatisk sænkes, når du er væk fra boligen, og hæves, så du kommer hjem til en opvarmet bolig. Er du taget på ferie, og har du glemt at slukke for varmen, kan du let regulere varmen via din smartphone, tablet eller computer.

Læs mere om intelligent energistyring

Intelligent energistyring
Intelligent LED pære

Lysstyring

 

Udover at LED-pærer kan give dig besparelser på din elregning, kan du nu også skabe en helt speciel stemning i dit hjem. Du kan f.eks. få dem til at skifte farve og blinke i takt til musikken, eller få dem til at lyse rødt, når Manchester United har scoret.

Læs mere om lysstyring

Indeklima

 

Med en intelligent vejrstation og luftkvalitetsmåler kan du få et overblik over temperaturen og luftfugtigheden i dit hjem, så du altid har et behageligt indeklima.

 

Indeklima

Hvordan kommer jeg i gang?


Det er vigtigt at holde sig for øje, at markedet for intelligente hjem stadig er umodent og komplekst. Og selvom der findes en del produkter på markedet, skal man kigge langt efter totalløsninger, da mange af systemerne ikke kan kommunikere med hinanden.

 

For at hjælpe dig har vi samlet et udvalg af intelligente produkter indenfor varme, lys og klima, som vi mener, er modne nok til at blive installeret i dit hjem - og som kan hjælpe dig med at spare på energien.

 

Vi sælger ikke selv produkterne, men henviser til forhandlere under de enkelte produktsider.

Hvad sker der i fremtiden?

 

I fremtiden vil mulighederne være lige så vidtrækkende som vores fantasi. I teorien kan vi ende med fuldautomatiserede hjem, der reagerer og tilpasser sig, uden at vi skal trykke på en kontakt, men hvor sensorer og datainput omkring adfærd bliver det styrende element i hjemmet.Fakta om markedet

 

Markedet for intelligente boligprodukter er i vækst, og store internationale virksomheder som f.eks. Google investerer i dette marked – senest med købet af den amerikanske virksomhed Nest, der producerer intelligente termostater.

 

Det amerikanske marked havde i 2012 en værdi på 1,2 mia. euro, og forventningen er, at markedet vil vokse med 42 procent . i perioden fra 2012-2017 til en forventet markedsværdi i 2017 på 7,1 mia. euro. Tilsvarende forventes det europæiske marked at vokse med 56 procent i perioden fra 2012-2017 og nå 17,4 millioner installerede Smart Home løsninger i 2017 og en værdi på 2,6 mia. euro.