Brug energien på at få en bæredygtig bundlinje

 

Egetæpper har med Energy Management fået opfyldt ønsket om at gøre klimaindsatsen  mere struktureret.  

Egetæpper er blandt verdens førende inden for miljøansvarlig produktion af tæpper. De har med Energy Management fra DONG Energy fået rådgivning om deres energiindkøb samt indgået et klimapartnerskab med det formål at sætte ekstra fokus på klimastrategi og energibesparelser. Ønsket var at gøre klimaindsatsen mere struktureret og få omsat strategi til konkrete aktiviteter.


 

Vi ønsker vores klimapartner egetæpper et stort og velfortjent tillykke med årets CSR Strategy Prize, som blev uddelt den 7. oktober 2015.

 

Læs mere om prisenGrønne tal på bundlinjen

 

Sammen har egetæpper og DONG Energy nedskrevet en mission for, hvordan egetæpper ser ud på miljøområdet om fem og ti år. Der er lavet målsætninger og kommet fokus på klimaforbedringer nu og i fremtiden. I samarbejde med DONG Energys energirådgiver er energiforbruget i gennem de sidste fem år nedbragt med godt 50 mio. kWh, hvilket svarer til ca. 20 % pr. år. I samme periode er CO2-udledningen reduceret med 24.000 tons.

 

Et skridt foran

Svend Aage Færch Nielsen, CEO, egetæpper A/S fortæller: “Vores konstante arbejde med fokus på klimaforbedringer og bæredygtig produktion stiller os i en fordelagtig konkurrenceposition, da vi oplever, at kunderne i langt højere grad efterspørger produkter fra virksomheder, der opfører sig ansvarligt – og det gør vi hos egetæpper. Det er vi stolte af.”


Brug energien på at få en bæredygtig bundlinje

Fremtidigt fokus


Klimaindsatsen vil også fremover spille en stor rolle hos egetæpper, og ambitionerne er store og visionære. Et af fokusområderne i den nye klimastrategi handler om at betragte affald som en ressource. Jan Ladefoged, CSR Manager supplerer: "Vores løbende fokus på CSR har vist, at klimahensyn og god forretning går hånd i hånd. Havde vi ikke været et skridt foran, ville vi omsætningsmæssigt stå et helt andet sted i dag".

 

Resultaterne af samarbejdet med os


  • Energiforbruget er reduceret med 50 mio. kilowatt-timer på 5 år.

  • CO2-udledningen er begrænset med 24.000 tons.

  • Energy Management har styrket egetæppers konkurrencesituation.

  • Der er udarbejdet en 10-årig klimastrategi.

  • egetæpper har fået et middel til at styrke CSR-indsatsen.

 

 

Har I spørgsmål, eller vil I høre mere?https://www.dongenergy.dk/erhverv/hj%C3%A6lp-og-selvbetjening/kontakt-os

​​Find svar eller ring på 99 55 35 ​00.
Vi svarer mandag-torsdag 9-16 og fredag 9-15

http://authoring.dongenergy.com

​Skal vi ringe til jer?