Persondatapolitik

1. Generelt
DONG Energy (dataansvarlig) registrerer persondata på www.dongenergy.dk og www.dongenergy.com, så vi kan yde vores kunder og andre besøgende den bedste service.

F.eks. registrerer vi persondata , når vi modtager flyttemeddelelser og bestillingsformularer til brochurer, eller hvis du opretter en bruger-id på vores website.

DONG Energy registrerer disse oplysninger:

• Kontaktoplysninger: Navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Årsagen til at vi skal bruge disse oplysninger er, at vi gerne vil kunne:
- sende nyhedsinformationer til alle, som udtrykker interesse
- levere varer til dig
- levere elprodukter, f.eks. el, i en periode til fast pris.

• Måleraflæsning med det formål at afregne dit elforbrug.
Når du køber strøm på DONG Energy’s hjemmeside, registrerer vi din fødselsdato. Det gør vi for at kunne kreditvurdere dig i forbindelse med købet.

Du har altid mulighed for at få indsigt i de data, vi har registreret om dig. Du kan gøre indsigelse mod enhver registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

2. Cookies
En cookie er en lille bid information om brugeren i form af en .txt-fil, som udveksles mellem browser og server. Vi bruger to slags cookies.

I enkelte af vores webservices bruger vi "sessions-cookies", så vi kan sende de rigtige websider til den rette person. Sessionscookien er midlertidig. Den eksisterer kun så længe browservinduet er åbent, og den slettes når browseren, f.eks. Internet Explorer, lukkes.

Til pop-up vinduer og generel webstatistik bruger vi permanente cookies, der gemmes på din computer, så du ikke flere gange ser f.eks den samme brugerundersøgelse, når du én gang har svaret på den eller fravalgt at svare.

Cookies kan ikke overføre virus. I de fleste browsere kan du både slette og styre administrationen af cookies. Du kan læse mere om mulighederne i opsætningsvejledningen til din browser.

3. Oplysninger bliver ikke videregivet uden dit samtykke
DONG Energy hverken sælger eller videregiver registrerede oplysninger uden først at få dit samtykke.

Hvis du ønsker at skifte til en anden leverandør af el, videresender vi dine kundeoplysninger til den nye leverandør. Dette sker altid efter aftale med dig.

4. Hvor længe opbevarer DONG Energy de registrerede persondata?
DONG Energy opbevarer de registrerede data så længe, det er nødvendigt for at kunne yde en god service over for besøgende på www.dongenergy.dk og www.dongenergy.com:

• Kontaktformularer og konkurrencer
Persondata, der registreres via kontaktformularer gemmes et år. Hvis du har skrevet i kontaktformularen, at du gerne vil modtage nyheder og information fra DONG Energy på e-mail, f.eks. om spareråd, energirigtige elapparater og aktuelle tilbud, bevarer vi data, indtil du selv beder om at blive slettet.

• Mail til DONG Energy’s kundecenter
Hvis du er kunde hos DONG Energy, gemmer vi dine mails lige så længe, du er kunde. Ifølge bogføringsloven skal DONG Energy opbevare nogle oplysninger i fem år. Det gælder f.eks. dine faktura.

Hvis du ikke er kunde opbevarer vi dine mails så længe det er relevant af hensyn til sagen.

• Brugeroprettelse
De oplysninger, du giver, når du opretter brugernavn og password til visse af vores services, gemmer vi så længe din bruger er aktiv. Derefter sletter vi dem.

• Tilmelding til nyhedsmail
Når du tilmelder dig DONG Energy’s nyhedsbrev, gemmer vi dine indtastede oplysninger. Oplysningerne bruges udelukkende til statistisk analyse af målgrupper.

5. DONG Energy registrerer besøg på vores website

DONG Energy anvender et standard værktøj, som registrerer antal besøg på vores website, hvilke domæner de besøgende kommer fra, og hvilke sider de ser på www.dongenergy.dk og www.dongenergy.com.
DONG Energy anvender denne statistik til at forbedre og målrette vores kundeservice.

6. Hvem har adgang til de oplysninger du taster ind?
De funktioner i DONG Energy, som beskæftiger sig med at servicere vores kunder, har adgang til de registrerede persondata.

7. Sikkerhed
DONG Energy opbevarer de registrerede persondata ukrypteret. Persondata opbevares i databaser, der er beskyttet mod uautoriseret adgang ved hjælp af brugerid og password.

8. Yderligere oplysninger om de persondata, DONG Energy registrerer
Du er altid velkommen til at skrive til kundecenter@dongenergy.dk eller ringe til kundecenter på 72 10 20 30.